Coaching B

Studielast: 5 EC
Type: werkcolleges
Code: TPHDU40B
Toetsvormen: individueel schriftelijk

Meer over Coaching B :

In toenemende mate zoeken mensen professionele ondersteuning bij hun ontwikkeling. Deze ondersteuning kan gericht zijn op beroepsmatige ontwikkeling maar ook op persoonlijke groei. Zowel individuele coaching, als op maat gemaakte trainingen kunnen een actieve bijdrage leveren aan deze groei.

In deze module wordt aandacht besteed aan hoe jij anderen kunt begeleiden en uitdagen in hun ontwikkeling. Hiertoe verdiep je je in de competentie coachen. De verschillende methodes en instrumenten voor de interventies bij coaching zijn geen doel op zich, maar dienen als breed palet waaruit jij je keuze kunt maken. Het staat je vrij om zelf ook nog andere methodes eigen te maken. Hierbij ontdek je wat jouw stijl van coachen inhoudt.

Binnen de opleiding HBO Toegepaste Psychologie ontwikkel je competenties die deel uitmaken van het profiel van de Toegepast Psycholoog. Coachen en begeleiden is een die competenties die je binnen verschillende werkgebieden (gezondheid, arbeid, enz.) kunt inzetten. De context van de werkomgeving bepaalt mede hoe je te werk gaat. De doelgroepen met wie je te maken krijgt binnen deze werksettings ( o.a. jongeren, ouderen, mensen met verschillende culturele achtergronden) kunnen zeer divers zijn. Je bent dus niet zo maar klaar of uitgeleerd. Wil je je verder bekwamen tot professionele coach en ook als je dat eenmaal bent, dan vragen deze beroepen om een continue persoonlijke ontwikkeling.

Onderwijs- en toetsperiodes:

Periode Onderwijs Toets Herkansing
Periode 1
Periode 2
Periode 3
Periode 4

Legenda:
= Periode
= Onderwijs
= Toets
= Herkansing